Grupul Riff a cumparat Sunbelt, una dintre cele mai mari francize internationale in domeniul tranzactionarii de companii.
In acest fel, Riff isi largeste portofoliul de servicii cu inca o linie de business, respectiv serviciul de business brokerage, prin care intentioneaza sa intermedieze achizitia si fuzionarea unor companii.

Prin aceasta mutare, Riff Holding International, grupul de servicii integrate pentru afaceri, tinteste sa devina unul dintre cei mai importanti “jucatori” din domeniul tranzactiilor M&A.

“Acest pas este firesc in evolutia noastra datorita faptului ca in ultimii doi ani am oferit servicii de suport in sapte dintre cele mai mari achizitii din segmentele nisa ale industriei, precum si in cea mai mare tranzactie din real estate, iar aici ma refer la vanzarea Eurisko”, a declarat Marius Stancescu, presedintele Riff Holding International.

Parteneriatul cu Sunbelt pozitioneaza Riff Holding in categoria mandatarilor, a intermediarilor de tranzactii. Pana acum grupul oferea servicii financiare de suport in tranzactiile de pe piata M&A, servicii precum audit, due diligence, evaluare.

Prin intermediul diviziei de business brokerage, Riff Holding se va concentra pe intermedierea de tranzactii cu valori intre 10 si 50 de milioane de euro. “Mi-e foarte greu sa cred ca in urmatoarea perioada vor mai exista domenii elitiste, cu megatranzactii, de genul real estate-ului. Apreciez ca interesul celor care vor face achizitii si fuziuni in 2009 va viza firmele de servicii (inclusiv de servicii financiare), zona de distributie si e posibil sa apara fuziuni in zona serviciilor de transport. Ne asteptam sa aiba loc achizitii in acele domenii mai putin afectate de criza, cum ar fi retailul, IT&C si cel medical/farmaceutic”, a precizat Marius Stancescu.

Pentru 2009, obiectivul diviziei de business brokerage a Riff Holding este de a se angaja intr-un numar de 8-12 mandate pentru intermedierea tranzactionarii unor companii, mandate dintre care societatea si-a propus sa finalizeze cel putin jumatate pana la sfarsitul anului in curs.

Riff Holding a obtinut din partea Sunbelt atat dreptul de a subfranciza aceste servicii pe teritoriul national, cat si in alte patru state din Europa Centrala si de Sud-Est, respectiv: Ungaria, Bulgaria, Moldova si Serbia. “Avem sansa de a ne pozitiona ca jucator important in piata de M&A. Un obiectiv principal urmarit prin achizitionarea acestei francize este sa o dezvoltam la nivel national si international”, a declarat Marius Stancescu. Negocierile cu Sunbelt continua pentru obtinerea dreptului de a subfranciza in Ucraina si Turcia.

Asa cum afilierea la Moore Stephens a fost extrem de benefica grupului Riff, aducand o crestere semnificativa a cifrei de afaceri, parteneriatul cu Sunbelt este al doilea pas important in directia internationalizarii operatiunilor Riff, a declarat presedintele Riff Holding.

In 2007, Riff s-a afiliat retelei Moore Stephens International, una dintre cele mai mari retele de audit, consultanta si contabilitate din lume, operand sub asocierea de branduri Moore Stephens Riff.

Riff Holding International, grupul de servicii integrate pentru afaceri, se afla in topul primelor zece companii din Romania in privinta ofertei de servicii de audit, contabilitate si consultanta fiscala. Cifra de afaceri pe aceste trei segmente a depasit 1,5 milioane de euro in 2008, reprezentand 60% din business-ul Riff Holding.

Grupul cuprinde, pe langa componenta de servicii financiare integrate, si firme cu activitate in domeniile media, advertising, marketing, protectia muncii, protectia mediului, evaluare, wealth management etc.
Riff este prima companie romaneasca de profil al carei brand a constituit subiect de franciza, incepand cu anul 2005.

Sunbelt este una dintre cele mai mari retele internationale de business brokerage, infiintata in Statele Unite si devenita subiect de franciza din 1993. Reteaua este specializata pe intermedierea tranzactiilor cu companii pentru urmatoarele segmente: main street business (afaceri de pana la 1 milion de dolari), vanzare/revanzare de francize si middle market (afaceri intre 3 si 30 de milioane de dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri