ArcelorMittal Tubular Products Roman va inchide toate sectiile de productie, pentru o perioada de trei saptamani, in timp ce in functiune va ramane doar sectia de prelucrare a produselor, potrivit liderului de sindicat Gheorghe Ciobanu.
"Laminorul de 16 toli si cel de 6 toli se vor inchide pana la strangerea unui portofoliu de comenzi care sa asigure continuitate in activitate. Va functiona doar sectia de prelucrare, avand in vedere ca cea de-a treia sectie de productie, Laminorul de 20 toli, este inchisa pentru reparatii si va fi deschisa la sfarsitul lunii martie. 80% din totalul salariatilor (1.849 de angajati, n.r.) vor ramane sa lucreze in unitate, restul va intra in concediu de odihna sau cu 75%", a declarat liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca pe lista de disponibilizari voluntare sunt inscrise 380 de persoane din 1.849 de salariati, in conditiile in care 24 de angajati au fost deja concediati cu plati compensatorii. "Din cei care s-au inscris, foarte multi indeplinesc conditiile de pensionare", sustine Ciobanu.

Pe de alta parte, Arcelor Mittal Iasi lucreaza la capacitate maxima, liderul de sindicat afirmand insa ca exista posibilitatea ca, incepand de saptamana viitoare, o parte din salariati sa fie trimisa, din nou, in somaj tehnic.

"Pana acum, de la unitate au plecat 74 de salariati, aproape jumatate din acestia lucrand in productia efectiva, iar restul in sectoare indirect productive. Pe lista de disponibilizari mai sunt inscrise circa 200 de persoane dintr-un total de 561 de angajati", a completat liderul de sindicat de la ArcelorMittal Iasi, Constantin Rotaru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri