Dusan Wilms, in prezent director de expansiune si membru in Consiliul de Administratie al real,-International, va prelua functia de director general Metro Cash & Carry Romania si Moldova incepand din 1 iunie.
Francois Oliver, care a condus incepand din iunie 2006 operatiunile retailerului german pe piata locala, va prelua responsabilitatea unui proiect special destinat regiunii Europa Centrala si de Est, inainte de a prelua responsabilitatea de conducere a unei alte tari din grupul Metro.

Dusan Wilms si-a inceput cariera in cadrul METRO Cash & Carry in ianuarie 1998 si a fost numit director general al Metro Cash & Carry Romania in aprilie 1999.

In perioada activitatii sale in Romania, reteaua de magazine Metro s-a extins puternic pe piata, in 2004 a deschis Metro Moldova si la inceputul lui 2005 a contribuit la expansiunea METRO Serbia, inainte de a fi promovat, in ianuarie 2005, director regional Business Unit Europa de Est si Sud Est. In Mai 2005 s-a alaturat echipei real,- International in functia de Chief Operations Officer.

Francois Oliver si-a inceput cariera in cadrul Metro Cash & Carry in aprilie 2006 in functia de director general in Training, apoi a fost numit in iunie 2006 in pozitia actuala de director general pentru Metro Cash & Carry Romania si Metro Cash & Carry Moldova. S-a alaturat echipei Metro venind de la Carrefour, unde incepand din 1990, in Franta, a ocupat functiile de director marketing, director general adjunct pentru ca, in 1999, sa fie promovat in functia de director general al Carrefour Romania, punand bazele companiei Carrefour la Bucuresti.

Metro Cash & Carry este reprezentat in 29 de tari cu peste 650 de magazine cash&carry.

Cu peste 100,000 de angajati, la nivel mondial, compania a atins vanzari de 33,1 miliarde euro in 2008.

Metro Cash & Carry Romania este o parte integranta a METRO Cash & Carry International.

Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti.

Astazi, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie.

Metro Cash & Carry Romania este implicata activ in implementarea si dezvoltarea aceluiasi concept de vanzare si pe piata din Republica Moldova, unde in prezent opereaza cu 3 centre, 2 dintre ele fiind in Chisinau, iar al treilea in orasul Balti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri