Conducerea Rafo Onesti (RAF) cere acordul actionarilor pentru contractarea unui imprumut de 330 milioane euro, necesar pentru modernizarea si reconstruirea rafinariei, a anuntat compania petroliera.
Imprumutul este garantat de stat, dar serviciul datoriei aferente creditului urmand sa fie asigurat din surse proprii.

Totodata, actionarii Rafo vor hotari in 7 iulie daca contractul de administrare cu Petrochemical Holding GmbH va fi prelungit cu inca 2 ani, potrivit NewsIn.

Administratia RAFO a trebuit sa depuna la Ministerul Finantelor, pana in 15 aprilie, o documentatie cu privire la garantiile oferite de inteprindere si informatii despre banca de la care intentioneaza sa contracteze un credit, pentru care solicita garantii guvernamentale.

Potrivit lui Ion Marian, liderul sindicalistilor de la RAFO, cele peste 300 de milioane de euro pe care conducerea rafinariei intentioneaza sa le imprumute vor fi utilizate pentru schimbarea tehnologiei de la RAFO, astfel incat societatea sa produca pe viitor motorina, gaze si produse aromate pentru industria petrochimica, pentru care exista piata de desfacere. RAFO ar urma sa renunte la productia de benzina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri