Melrose Resources, companie specializata in explorarea de petrol si gaze, dezvoltare si productie, va investi 195 milioane dolari, in 2010, in Romania, Bulgaria si Egipt, potrivit unui comunicat de pe portalul companiei.
"Estimam acum ca nivelul cheltuielilor din 2009 va fi de circa 165 milioane dolari, ceea ce este usor sub actuala previziune a pietei. Estimarile preliminare privind cheltuielile de capital in 2010 sunt de 195 milioane dolari, dintre care 60% vor fi alocate dezvoltarii activitatii, in special in Romania si in Bulgaria, iar restul de 40%, in activitati de explorare, in Egipt, Bulgaria si Romania. Aproximativ 96 milioane dolari din cheltuielile exprimate sunt alocate proiectului de stocarea a gazelor din Bulgaria si Romania, investitia fiind conditionata de incheierea oficiala a acordurilor de finantare", se arata in comunicatul companiei, potrivit NewsIn.

Estimarile de productie pentru anul viitor sunt de 40 milioane barili echivalent petrol/zi. Cifrele reflecta un intreg an de productie din noile perimetre din Egipt, precum si contributiile perimetrelor planificate la Kavarna si Kaliakra, din Bulgaria. Cresterile vor fi contrabalansate partial de scaderea volumelor de gaze naturale produse in campul West Dikirnis.

Melrose Resources este o companie specializata in explorarea de petrol si gaze, dezvoltare si productie, cu activitati in Egipt, Bulgaria, Romania, Statele Unite, Franta si Turcia.

Veniturile companiei pe primul semestru din acest an s-au ridicat la 97,6 milioane dolari, in scadere fata de veniturile realizate in primele sase luni din anul trecut, de 234 milioane dolari. Profitul operational al companiei in semestrul intai a fost de 31,1 milioane dolari, de aproape cinci ori mai mic decat profitul operational din 2008, cand fusese 151,8 milioane dolari.

Sterling Resources a vandut recent o cota parte de 67,5% catre compania Melrose Resources in afacerea privind exploatarea perimetrelor XIII Pelican si XV Midia. Actiunea de vanzare-cumparare a fost perfectata printr-un contract de asociere care a fost finalizat, iar Sterling a primit circa 90 milioane dolari, in urma afacerii, potrivit presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gelu Maracineanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri