Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a luat in analiza modul de realizare a masurilor din Programul de Restructurare, cu termene de finalizare in anul 2008, pentru SC Dobromin SA Corbu, a anuntat autoritatea.

Ajutorul de stat acordat Dobromin SA Constanta a fost aprobat prin Decizia nr.15/03.02.2006. Ajutorul de stat a fost acordat la privatizare si a constat in scutirea la plata a unor obligatii datorate si neachitate la bugetul consolidat al statului, la bugetul local si AVAS.

Programul de restructurare s-a desfasurat in perioada 2004 - 2009 si a cuprins masuri privind restructurarea organizatorica si tehnologica, restructurarea de mediu si restructurarea financiara, potrivit NewsIn.

Odata cu aprobarea Programului de Restructurare, Consiliul Concurentei a impus prin Decizia nr. 15/03.02.2006 si o serie de restrictii si conditionari, respectiv faptul ca societatea este obligata sa implementeze in totalitate Planul de Restructurare asumat si ca isi va reduce capacitatile de productie pana in anul 2009, conform Planului de Restructurare asumat. In cazul nerespectarii conditiilor impuse prin Decizia nr. 15/03.02.2006, se vor aplica prevederile art. 22 din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicata, in vigoare la momentul emiterii deciziei de autorizare a ajutorului de stat, potrivit unui comunicat emis joi de AVAS.

"Pana in prezent, AVAS a realizat doua analize ale stadiului indeplinirii masurilor din Programul de Restructurare, prima a fost realizata in anul 2007 si a vizat analizarea masurilor din program ce au avut termene scadente in perioada 2005 - 2006, iar cea de-a doua analiza a fost realizata in anul 2008 si a vizat analizarea masurilor ce au avut termene scadente in anul 2007. Ambele analize au fost comunicate Consiliului Concurentei", se mai arata in comunicatul autoritatii.

In Programul de Restructurare, in anul 2008, nu sunt prevazute masuri de realizat, insa societatea a raportat indeplinirea unor masuri suplimentare fata de program, masuri de natura tehnologica si de mediu, spun reprezentantii AVAS.

Dobromin SA Constanta a fost privatizata in anul 2003, cumparator fiind Consortiul format din S.C. Metaleuroest SRL Campina, SC Elsid SA Titu, Asociatia Salariatilor "Minerul" Constanta si Gabriela Serban. Transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor s-a efectuat la 9 decembrie 2004. Obiectul principal de activitate al societatii este extractia pietrei calcaroase a gipsului si a pietrei, precum si extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii, extractia pietrei calcaroase, gipsului, cretei si a ardeziei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri