Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a dat amenzi in valoare de 1,1 milioane de lei dupa ce a efectuat controale la 750 de saloane de infrumusetare in perioada 12-16 aprilie.
Dintre cei 750 operatori economici controlati s-au constatat abateri de la legislatie la 720 dintre acestia. La 45 de operatori economici s-a dispus masura opririi definitive de la utilizare a produselor fara elemente de identificare si caracterizare sau cu termen de valabilitate expirat.

La 159 de operatori economici din judetele Brasov, Sibiu, Alba, Buhor, Olt, Mehedinti, Suceava, Vrancea, Constanta, Bacau, Hunedoara, Arges, Botosani, Caras-Severin, Tulcea, Neamt, Mures si Gorj s-au constatat abateri precum neafisarea informatiilor privind denumirea firmei, a codului unic de inregistrare la Registrul Comertului sau a programului de functionare sau nerespectarea orarului de functionare, scrie NewsIn.

Neafisarea sau afisarea in locuri mai putin vizibile a listei cu tarifele aferente sericiilor, includerea in lista a unor tratamente cosmetice care nu erau disponibile au fost abaterile constatate la 241 de operatori economici din judetele Bihor, Maramures, Valcea, Dolj, Constanta, Bucuresti, Braila, Harghita, Timis, Alba, Cluj, Mehedinti, Salaj, Botosani si Suceava.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri