Decizia de reducere cu 25% a fondului de salarii pentru bugetari si cu cate 15% a fondului de pensii si a ajutorului de somaj este, in opinia omului de afaceri Dan Sucu, una mai mult decat corecta. “Exista intrebare aici? Sigur ca asta era solutia in fata variantei de crestere a TVA si a cotei unice care ar fi omorat economia”, a declarat, pentru Wall-Street, omul de afaceri.
In opinia acestuia, adaptarea la realitate se poate face doar prin taierea cheltuielilor cu personalul si in sectorul bugetar. “Pentru multi aceasta decizie poate parea una iluzorie, insa majorarea TVA era si mai iluzorie de atat”, a mai explicat seful Mobexpert.

Sucu mai spune ca spera ca acesta sa fie doar un inceput al deciziilor care sa duca la redresarea economiei romanesti. “Este o decizie buna, insa este doar un inceput timid. Astept si alte decizii care sa incurajeze economia”, declara Sucu.

Cat despre recomandarea facuta de presedintele Traian Basescu ca functionarii de la stat sa mearga in sectorul privat, Sucu nu o considera o solutie viabila. “Acum cativa ani cand ma ocupam direct de angajari, am vrut sa iau oameni de la stat, insa nu vorbeam aceeasi limba. E vorba despre mentalitati diferite si despre un ritm de munca la fel de diferit”, a mai spus omul de afaceri.

Eventualele greve sau proteste ale angajatilor din sistemul bugetar ar insemna, in opinia lui Sucu, ca traim intr-o anarhie a statului. “Cu ce drept sa iasa in strada? Cei circa 500.000 de angajati care au fost disponibilizati anul trecut din sectorul privat au iesit in strada?”, mai spune Dan Sucu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri