Omul de afaceri Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, saluta decizia BNR de a reduce dobanda cheie la 4,5% pe an, insa sustine ca impactul nu va fi sesizabil imediat in viata de zi cu zi.
“E o decizie foarte buna, insa impactul nu se va vedea imediat in viata de zi cu zi. E imbucurator insa faptul ca Banca Nationala incepe sa inteleaga exigentele vietei reale. Pretul creditarii este in continuare mare. Banul este mult prea scump. Insa statul se va imprumuta mai ieftin”, a declarat pentru wall-street.ro Dan Sucu.

La randul sau, Sorin Minea, proprietarul Angst, sustine ca decizia BNR reprezinta o masura financiara prin care se urmareste incurajarea monedei nationale.

“Este o poveste frumoasa sa consideram ca reducerea dobanzii cheie va avea un impact pe termen scurt sau mediu in consum. Vom vedea o relaxare financiara pentru cei care au credite bancare. E o copilarie sa credem ca economia va dudui odata cu aceasta masura. Este intr-adevar o gura de oxigen, va mai curata piata, insa este o dobanda in continuare mare in comparatie cu alte state din Europa”, crede Minea.

Declaratiile oamenilor de afaceri vin in contextul in care volumul vanzarilor de retail din Romania a inregistrat in iunie, fata de aceeasi luna a anului trecut, a treia mare scadere din Uninea Europeana (UE), de 3,1%, dupa Spania si Slovenia, comparativ cu un avans de 0,1% la nivelul spatiului comunitar, potrivit datelor Eurostat.

Cele mai puternice cresteri in Luxembourg (27,5%), Lituania (6,7%) si Polonia (5,5%).

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu afirma ca decizia de reducere a ratei dobanzii de politica monetara a fost una "normala" si spera ca aceasta sa se reflecte in scaderea ratelor la creditele in lei intr-o perioada cat mai scurta, poate chiar din septembrie.

BNR a anuntat reducerea dobanzii de politica monetara de la 5% la nivelul minim record de 4,5%, mai mult decat se asteptau analistii financiar bancari, care anticipau o scadere la 4,75%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri