"Raportarea la esec trebuie sa fie foarte sincera, trebuie sa ni-l asumam, sa ne imprietenim cu el, pentru ca face parte din viata, asa cum face parte din viata si succesul. Iar succesul perpetuu nu exista si este clar un stop in fata evolutiei. Eu am facut multe greseli, dar cea mai mare a fost faptul ca nu mi-am ascultat mai repede instinctul in fata oportunitatilor si poate ca au venit altii si au luat crema. Pe viitor ar trebui sa vorbim despre esec. De exemplu, in SUA au o cultura de antreprenori mult mai mare si oamenii acolo vorbesc foarte sincer, profesorii vorbesc despe succesul si esecul pe care l-au avut. La fel, Richard Branson vorbeste mereu foarte sincer si, Slava Domnului, a avut si el foarte multe esecuri”, a afirmat Sucu in emisiunea Start-Up Wall-Street.

Un studiu lansat de compania de consultanta Ernst&Young in parteneriat cu wall-street.ro arata ca in jur de 50% dintre antreprenori sunt de parere ca societatea si cultura romaneasca este incurajatoare pentru ei, insa doar 12% au raspuns ca esecul este perceput ca o oportunitate de invatare. Mai mult, 32% dintre participantii la studiu considera ca esecul este un obstacol pentru viitoarele proiecte de afaceri, iar 24%, un indicator al lipsei competentelor.

Concluziile interviurilor ne arata o stare de fapt celor care urmaresc societatea romaneasca: suntem inca departe de a deveni o societate care acorda sprijin antreprenorilor, in plus avem o tendinta de descurajare pentru asumarea riscului in start-up-uri. Imbunatatirea comunicarii privind succesul si indeosebi insuccesul antreprenorilor, promovarea oportunitatilor de cariera si dezvoltare personala oferite de antreprenoriat ar trebui sa devina actiuni cu prioritate zero cu impact asupra imbunatatirii culturii antreprenoriale in urmatorii ani. Cititi mai multe in opinia: De la capat: sa construim o cultura a esecului.

Citeste si: Camelia Sucu, un antreprenor instinctual: Pregatesc investitii mari in agricultura si Piata de Gros

Sursa foto: https://www.facebook.com/cameliasucu