Bombardier, producator canadian de solutii de transport, aeronave comerciale si avioane de afaceri, echipamente pentru transportul feroviar, este interesat de piata de tramvaie din Romania, al carei potential este evaluat la 150-200, considerand necesarul pentru Bucuresti, Timisoara, Arad si Iasi.
In Romania, Bombardier Transportation a vandut pana acum trenuri de metrou si echipamente de semnalizare si control pentru magistrala 2 si este in curs de livrare a echipamentelor de semnalizare pentru magistralele 1 si 3 in valoare de 300 de milioane de euro.

In primul trimestru al anului 2008 s-a livrat companiei Metrorex ultimul vagon, din cele 264 vagoane de metrou/ 44 de trenuri.

Bombardier este numarul unul mondial in 9 din cele 11 segmente de piata pe care activeaza (tramvaie/vehicule usoare, metrouri, trenuri regionale, trenuri commuter, locomotive electrice, boghiuri, sisteme de propulsie si control, servicii, sisteme).

Bombardier Transportation a castigat un contract cu operatorul feroviar suedez SJ AB pentru mentenanta preventiva si corectiva pentru 55 de trenuri Regina X noi. Aceste vehicule feroviare au fost comandate de la Bombardier in 2008.

Valoarea acestui contract este de 10 milioane de euro si este incheiat pe o perioada de 3 ani, incepand cu Octombrie 2010.

Mentenanta va fi oferita la depoul SJ AB din Stockholm. Bombardier va inchiria doua sine la aceasta facilitate. Prin intermediul acestui contract, Bombardier isi mareste prezenta pe piata de mentenanta din Suedia.

Bombardier Transportation are sediul in Berlin, Germania, si este prezent in peste 60 de tari. Are o baza instalata de peste 100.000 de vehicule in intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri