Furnizorul de servicii medicale private Romar Medical intentioneaza sa deschida in perioada urmatoare o clinica de lux si un spital in Bucuresti, in urma unei investitii de aproximativ 8 mil. euro.
Pentru finantarea proiectului, Romar negociaza un parteneriat cu o companie din Turcia, cu experienta in spitale private, informeaza Mediafax.

De asemenea, furnizorul de servicii medicale private va deschide o clinica de lux in zona Pietei Unirea, in urma unei investitii de circa 800.000 euro. Unitatea va oferi servicii medicale clinice si paraclinice.

Grupul de firme Romar Medical detine in prezent 21 de clinici si laboratoare in Bucuresti si in tara, dupa ce in acest an a inchis trei unitati. "Au fost cabinete medicale in cadrul unor contracte de medicina muncii, contracte care au expirat la inceputul anului 2010", a explicat Liliana Hagicalil, director medical Romar.

Ea a adaugat ca Romar va inaugura in aceasta toamna o baza de balneofizioterapie la Targu Ocna, judetul Bacau, realizata cu finantare europeana si evaluata la 4,5 milioane euro, proiect anuntat initial pentru primul trimestru al anului.

"Unul dintre clientii importanti ai acestei baze urma sa fie Casa de Asigurari de Sanatate. In acest an contractarea pentru anul 2010 cu casele de asigurari s-a amanat pana in luna aprilie si fondurile alocate acestui serviciu sunt mult diminuate fata de cele din anul trecut. De aceea a trebuit sa regandim strategia de afaceri pentru acest sediu", a mai spus Liliana Hagicalil.

In plus, compania amana doua proiecte anuntate la finele lui 2009 privind deschiderea a doua centre medicale in Transilvania si Moldova, din cauza scaderii puterii de cumparare.

"Am considerat ca nu mai este oportun momentan sa deschidem sedii noi in Moldova si Transilvania, din cauza puterii scazute de cumparare a populatiei din aceste zone", a afirmat directorul medical al Romar.

Romar Medical a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri in valoare de 24 milioane lei, in stagnare fata de aceeasi perioada din 2009. Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a fost de 780.000 lei.

"Veniturile provin de la contractele cu clienti importanti, corporatii private si institutii de stat", a declarat Liliana Hagicalil.

Furnizorul de servicii medicale private Romar Medical estimeaza pentru 2010 o crestere a cifrei de afaceri cu 30%, la 15,6 milioane euro. Romar este controlat de familia Hagicalil, care detine indirect 60% din actiuni, restul apartinand fondului de investitii britanic RC2.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri