Royal Brinkers a intrat pe piata romaneasca in 1993 si detine in prezent locul doi in segmentul margarina pentru uz casnic, prin marcile Linco, Holland si Unirea.

“Noua investitie se incadreaza in politica Orkla pe termen lung de crestere in regiune,” declara Knut Johannessen, director general Orkla Foods International. “Margarina reprezinta o categorie importanta din portofoliul nostru. Prin aceasta achizitie Grupul Orkla devine proprietarul inca unei companii care va contribui semnificativ la dezvoltarea afacerilor noastre din Romania.”

“Royal Brinkers Romania este o afacere de succes intr-un segment unde Orkla poate maximiza sinergiile in avantajul consumatorilor,” a declarat Aliz Kosza, CEO Orkla Foods Romania. “Dupa preluare, prioritatea noastra va fi sa integram compania si angajatii sai in Orkla Foods Romania, stabilind apoi strategia cea mai potrivita pentru a creste afacerea in continuare.”

Familia Brinkers are o experienta considerabila in domeniul industriei alimentare, in special in ce priveste margarina si aluaturile congelate, activand in peste 20 de tari.

“Suntem de parere ca imbinarea dintre Orkla Foods Romania si Royal Brinkers Romania va optimiza industria romaneasca a margarinei in vederea dezvoltarii viitoare, ceea ce va oferi cea mai buna garantie pentru locurile de munca din acest sector”, a declarat Bernardus Brinkers, presedintele companiei.

Partile au convenit sa nu dezvaluie valoarea tranzactiei a carei definitivare depinde de aprobarea Consiliului Concurentei din Romania.

Orkla este una dintre cele mai mari companii cotate la Bursa din Norvegia, cu venituri operationale anuale de 7 miliarde euro (pro forma).

Grupul Orkla a intrat in Romania in 2002 prin achizitionarea companiei Topway Food. Orkla Foods Romania detine brandurile Bunatati de la Bunica, TOMI, Wiesana, Frühstück, Ardealul si La Minut. Din 2004, compania a cunoscut cea mai dinamica dezvoltare post-achizitie. A lansat 18 noi produse, din care patru in noi categorii. A achizitionat doua noi fabrici: una la Targoviste, pentru prelucrarea fructelor si legumelor, si o alta la Covasna, pentru producerea de pateuri si conserve din carne.