Diverta inchide magazinul situat pe bulevardul Magheru din Bucuresti, ultima zi de vanzare a actualei locatii fiind 26 septembrie 2010. In prezent, Diverta opereaza 54 de unitati, iar pana la sfarsitul anului va ajunge la 50 de unitati, adica la o suprafata totala de retail de 18.000 mp.
"Inchiderea magazinului ne ajuta sa eficientizam business-ul, si sa reducem pierderile la nivel de retea. In urma inchiderii magazinelor neprofitabile vom reduce costurile cu un milion de euro anual", a declarat, Amalia Buliga, CEO Diverta.

Potrivit companiei, 2010 este un an de eficientizare pentru Diverta, cel mai mare lant de magazine de carte din tara, cu 54 de magazine in prezent.

Vanzarile si traficul au scazut, iar procedura de reorganizare presupune inchiderea magazinelor care nu se afla pe profit.

De la inceputul anului s-au inchis opt magazine, astfel ca, in prezent, Diverta opereaza 54 de unitati, iar pana la sfarsitul anului va ajunge la 50 de unitati, adica la o suprafata totala de retail de 18.000 mp. Urmeaza sa se faca public un plan de relocari si deschideri de noi magazine.

Pentu clientii din Bucuresti raman deschise noua magazine, situate in Mall Baneasa, Plaza Romania, Bucuresti Mall, Sun Plaza, AFI Palace Cotroceni, Unirea Shopping Center, City Mall, Jolie Ville, Diverta Fainari si Diverta Prosper.

La sfarsitul lunii mai a acestui an, lantul de retail Diverta, divizie a RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut in instanta intrarea in insolventa, in vederea reorganizarii judiciare.

Anuntul venea la numai o luna dupa decizia companiei de a incepe procedurile in vederea listarii Diverta la Bursa. La momentul respectiv, Amalia Buliga, oferea ca termen estimativ pentru listarea la bursa sfarsitul anului 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri