Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati vrea sa isi majoreze capitalul social cu 101,3 milioane lei, prin aport in numerar, in conformitate cu prevederile contractului de privatizare, suma urmand sa fie utilizata pentru investitii, potrivit reprezentantilor companiei, scrie Mediafax.
Compania are in prezent un capital social de 2,35 miliarde lei, conform datelor de la Registrul Comertului.

Operatiunea va fi aprobata de actionari la 6 octombrie.

Pe ordinea de zi a adunarii actionarilor figureaza si completarea obiectului de activitate cu activitati de consultanta pentru afaceri si management si deschiderea a patru puncte de lucru.

Afacerile combinatului s-au injumatatit anul trecut, de la 7,17 miliarde lei la 3,58 miliarde lei, iar compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 1,4 miliarde lei, de la profitul net de 604,8 milioane lei din 2008.

Proprietarul companiei, grupul siderurgic ArcelorMittal, mai detine in Romania trei combinate siderurgice, la Roman, Iasi si Hunedoara, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri