Producatorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) a numit un nou director general pentru operatiunile din Romania, dupa plecarea lui Patrick Desbiens, la doi ani de la numirea sa in functie.
"Pascal Prigent (foto) este numit director general al GlaxoSmithKline Romania incepand cu ianuarie 2011. El ii succede in functie lui Patrick Desbiens, care a fost numit vicepresedinte al diviziei primary care operations, in cadrul GSK Franta", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Pascal Prigent este recrutat de GSK de la un alt producator de medicamente, Eli Lilly Franta, unde s-a ocupat de marketingul si vanzarile pentru un portofoliu in valoare de 300 de milioane de dolari. Pascal Prigent a absolvit Reims Management School si, de asemenea, detine un MBA la INSEAD.

"Ca director general al GSK Romania, Pascal Prigent va fi responsabil pentru cresterea si dezvoltarea diviziei farmaceutice a GSK si de Europharm Distributie", potrivit comunicatului.

GlaxoSmithRomania este unul dintre jucatorii de top din piata farmaceutica internationala, dar si romaneasca. Dupa ce ani de-a randul a condus clasamentul primelor zece companii farmaceutice din Romania, ierarhia s-a rasturnat in trimestrul al treilea din 2008. Atunci, Roche a devenit lider, Sanofi-Aventis a urcat pe locul secund, iar fostul lider GSK a cazut pe pozitia a treia.

Potrivit datelor companiei de cercetare si analize de piata Cegedim Romania, piata farma este acum dominata de francezii de la Sanofi-Aventis (inclusiv rezultatele Zentiva si Sanofi-Pasteur), cu vanzari in ultimele 12 luni (octombrie 2009 - septembrie 2010 - n. red.) de 891,4 milioane de lei, urmat de Roche, cu 873,8 milioane de lei si Pfizer (inclusiv Wyeth) cu 636 milioane de lei.

Topul primilor 10 jucatori este completat de Novartis (583,9 milioane de lei), GlaxoSmithKline (581,3 milioane de lei), Servier (484,2 milioane de lei), Merck & Co (439,5 milioane de lei), AstraZeneca (366,2 milioane de lei), Daiichi-Sankyo (348,2 milioane de lei) si Abbott (266,6 milioane de lei).

Urmatoarele 10 pozitii din clasament sunt ocupate in ordine de Bayer, Antibiotice, Lilly, Menarini, Krka, Johnson & Johnson, Labormed, Richter Gedeon, Actavis si Reckitt Benckiser.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri