Compania Terapia Ranbaxy va investi 50 de milioane de dolari pentru construirea unei noi unitati de productie la fabrica din Cluj-Napoca, care va fi inaugurata in 2014 si va exporta medicamente in state din UE si din Orientul Mijlociu si Apropiat.
Dragos Damian, directorul general al Terapia Ranbaxy, parte a grupului indian Ranbaxy, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca noua investitie va duce la cresterea capacitatii de productie cu 50%, transmite Mediafax.

"Terapia Ranbaxy va extinde fabrica din Cluj-Napoca si va investi 50 de milioane de dolari intr-o noua unitate de productie, unde vor fi angajate circa 300 de persoane. In urma noii investitii, vom creste productia cu 50% pana in anul 2015. Construirea noii capacitati de productie va incepe in 2013, iar productia de medicamente in 2014. Urmarim exportul de medicamente in tari din UE si din Orientul Mijlociu si Apropiat", a spus Damian.

Potrivit acestuia, in cadrul noii unitati vor fi produse medicamente cardio-vasculare, antibiotice si anti-SIDA.

Damian a precizat ca, in anul 2012, in cadrul actualei fabrici clujene vor fi produse si medicamente traditionale indiene - suplimente, vitamine -, dar si medicamente japoneze contra racelii si gripei.

Wall-Street.ro scria, in urma cu aproape jumatate de an, despre posibila noua fabrica. La momentul respectiv, Dragos Damian declara ca incearca sa atraga o noua investitie a grupului Ranbaxy la Cluj. "Este vorba despre o noua favrica de medicamente, un proiect greenfield (de la zero - n. red.), care sa aprovizioneze intregul grup si care ar putea fi amplasat in cadrul unui parc industrial".

Oficialul Terapia Ranbaxy nu a oferit atunci detalii cu privire la marimea investitiei, precizand doar ca deocamdata se discuta aceasta varianta si ca nimic nu a fost stabilit. "Costurile de productie sunt la o zecime fata de Europa de Vest, deci exista motive operationale si functionale pentru a investi in capacitatea de fabricare din Romania", a explicat seful Terapia, referindu-se la intregul sector industrial romanesc.

Saptamana trecuta, Terapia Ranbaxy a anuntat ca a inregistrat in acest an o dublare a exporturilor, la 15 milioane de euro, datorita livrarilor de Faringosept catre Rusia si Ucraina, dar si pe fondul intrarii pe mai multe piete din Uniunea Europeana, si ca spera sa-si mentina aceasta rata de crestere si in 2011.

Producatorul farmaceutic are circa 800 de angajati si va incheia anul in curs cu o cifra de afaceri de 350 milioane lei, in crestere cu 20% fata de anul trecut, estimand pentru 2011 un avans de 10%, la circa 380 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri