Compania Romenergo a castigat la jumatatea lunii ianuarie o licitatie organizata de institutul ICPE Electrocond pentru constructia unei centrale hidrolectrice pe raul Sadu, in judetul Sibiu, a declarat Mihai Prundianu, presedintele si proprietarul institutului, potrivit Mediafax.
"Acesta este primul contract pe care l-am semnat in acest an. Ne bucuram ca incepem cu un proiect privat. Este un semn ca lucrurile incep sa se miste si in zona privata si ca investitorii nu asteapta doar de la stat solutii de iesire din criza", a declarat Dragos Bilteanu, directorul general al Romenergo.

Licitatia a fost publicata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) la sfarsitul anului trecut, iar castigatorul a fost desemnat pe data de 14 ianuarie. "Alaturi de Romenergo au participat societatile Hidroconstructia si CIS Gaz", a spus Prundianu.

El a adaugat ca lucrarile de constructie incep pe 24 ianuarie si se vor incheia la sfarsitul lunii octombrie.

Valoarea lucrarilor este de 21,2 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro), fara TVA. Minihidrocentrala va avea o capacitate de 2,2 MW.

"Experienta reprezentantilor Ministerului Finantelor, care au participat la analiza ofertelor, a ajutat la departajarea firmelor concurente", a afirmat Prundianu.

El a explicat ca a solicitat fonduri europene pentru constructia hidrocentralei, astfel ca a fost obligatorie licitatia prin SEAP si prezenta in comisia de selectie a reprezentantilor Ministerului Finantelor.

"Daca nu vom primi acesti bani, atunci vom finanta investitia din credite bancare si surse proprii", a adaugat Prundianu.
El crede ca investitia va fi recuperata in 8-9 ani.


ICPE Electrocond intentioneaza sa construiasca sase centrale hidroelectrice, care sa insumeze o putere totala instalata de 12 MW.
Romenergo Bucuresti, cu activitati de comert cu echipamente pentru industria energetica si de furnizare a electricitatii, este controlata de Romenergo Holdings, inregistrata in Cipru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri