Grupul de firme Romgermed vrea sa investeasca in acest an patru milioane de euro in deschiderea a cinci laboratoare si a unor centre de imagistica si de dializa. Suma necesara investitiilor va fi obtinuta prin contractarea unui credit sau prin vanzarea unui pachet minoritar de actiuni.
Grupul de firme Romgermed, care activeaza pe piata serviciilor medicale private, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 40% fata de 2010, cand a rulat 14 milioane de euro, pe fondul extinderii retelei de laboratoare si deschiderii de centre de imagistica si dializa.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 50% comparativ cu 2009.

"In domeniul sanitar criza nu s-a simtit, iar grupul medical Romgermed a cunoscut cresteri considerabile atat in 2009, cat si in 2010. Cresterea a fost realizata prin extinderea retelei de laboratoare, prin cresterea capacitatii si calitatii tehnice a aparatelor, prin cresterea numarului de analize si consultatii medicale", a declarat directorul comercial al companiei, Lucian Cretu, citat de Mediafax.

Furnizorul de servicii medicale a investit anul trecut trei milioane de euro pentru deschiderea a patru laboratoare de analize si un milion de euro a fost alocat pentru inlocuirea si modernizarea aparaturii medicale.

In prezent, compania detine 14 laboratoare si patru centre medicale. Unitatile medicale deservesc zilnic aproximativ 3.500 de clienti, potrivit datelor companiei.

"Noi estimam ca Romgermed detine, in momentul de fata, 15% din piata analizelor de laborator din Romania. Prin acest pas, se urmareste atingerea unei cote de piata de 25%", potrivit companiei.

Grupul Romgermed este controlat in proportie de 95% de Dorian Sam Schwartz, iar restul de 5% este detinut de Filip Florin Schwartz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri