Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Intalnire decisiva pentru Dacia „made in Romania”: amenintarea Marocului, noteaza Gandul. Producatorul de automobile Dacia Renault, unul dintre cei mari mari exportatori ai Romaniei, ar putea lua in calcul, de anul viitor, sistarea angajarilor si disponibilizari de personal, precum si mutarea, din 2013, a productiei unor modele de la Mioveni in Tanger (Maroc), unde va functiona o noua fabrica Dacia.

Rosia Montana, intre „pericol“ si „profit“, considera Adevarul. Situatia exploatarii miniere din judetul Alba este obiectul unor rapoarte stiintifice contradictorii. In timp ce reprezentantii Gold Corporation anunta bani pentru stat si locuri de munca, ONG-urile, sustinute de specialisti, acuza pericolul ecologic extrem si lipsa de transparenta.

Gandul: Anca Boagiu ii acuza ca "zac ca molusca". De ce nu vor francezii de la Colas sa construiasca cei 20 km dintre Cernavoda si Medgidia. Principala problema sunt banii. Pentru ca proiectul a fost modificat, Colas a cerut mai multi bani, adica 8 milioane de euro in plus. Seful Transporturilor, Anca Boagiu, spune ca nu le poate da bani in plus pe un proiect mai ieftin, doar pentru ca au "zacut ca o molusca pe contractul asta pana acum si nu am facut nimic". Francezii aduc aminte si ca Transporturile au intarziat cu un an exproprierile.

Codul Muncii in Europa. Unde merge Romania, scrie Adevarul. „Adevarul“ va prezinta legislatia muncii din cateva tari europene puternice: Germania – „motorul economiei europene“, Franta – „sora de stanga“, Marea Britanie – „regulile cele mai de dreapta“. Patronii romani vorbesc de actuala „dictatura a salariatilor“. Sindicatele sustin insa ca viitorul Cod ne transforma in sclavi.

Primarul care si-a impartit Sectorul la rude si prieteni, citim in Romania Libera. Grupul de interese din jurul primarului sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteras, a castigat zeci de milioane de euro de pe urma unor schimburi frauduloase intre parcele situate la periferie cu terenuri valoroase din centrul Bucurestiului. Printre cei care au obtinut parcele amplasate pe marile bulevarde din sectorul 6 sunt rudele lui Poteras si fratele omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Adevarul: Un comisar european in Statele Unite. Vizita comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos, in SUA a fost o initiativa meritorie a Comisiei Europene. Parteneriatul strategic UE-SUA poate dobandi substanta, iar acest instrument bilateral are potential si in cazul unor teme sensibile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri