Aceasta a fost a opta motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc.

Motiunea de cenzura este, matematic, respinsa, doar 216 parlamentari participand la vot, fata de necesarul de 236 de voturi pentru adoptare.

Rezultatul votului a fost 211 pentru, 4 voturi impotriva si unul anulat.

La votul secret, cu bile, au participat parlamentarii opozitiei, precum si cinci dintre reprezentantii coalitiei, potrivit Mediafax.

Potrivit Constitutiei, daca Guvernul nu a fost demis in urma motiunii de cenzura, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.

In cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.

Guvernul si-a asumat, in 8 martie, raspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", semnata de 210 parlamentari ai opozitiei, care a fost citita saptamana trecuta in plenul reunit.

Scandal in Parlament, in urma cu doua ore, dupa ce liberalul Puiu Hasotti a propus adoptarea unei declaratii fata de un mesaj al premierului ungar Viktor Orban, iar Anastase i-a luat microfonul lui Geoana in timp ce acesta anunta rezultatul votului pentru introducerea pe ordinea de zi.

Citeste si:

Propunerea lui Puiu Hasotti ca Parlamentul sa adopte o Hotarare de protest fata de mesajul premierului Ungariei a fost acceptata.

Dupa aproape jumatate de ora de controverse si negocieri informale asupra posibilitatii modificarii ordinii de zi inaintea votarii motiunii de cenzura, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca propunerea lui Hasotti a fost acceptata cu 219 voturi.

"Cu 212, ma corecteaza doamna presedinte a Camerei Deputatilor", a adaugat el.

PDL si UDMR au anuntat ca au decis ca parlamentarii lor sa nu-si exprime votul la motiunea de cenzura.

Dezbaterea motiunii de cenzura a inceput in Parlament

Dezbaterea motiunii de cenzura a inceput in Parlament

Presedintele a declarat, luni seara, la TVR 1, ca alianta la guvernare trateaza motiunea de cenzura pe Codul Muncii cu "oarecare usurinta", mentionand ca a chemat PDL la "atentie si responsabilitate" si ca spera sa nu existe parlamentari PDL care sa voteze motiunea "de dragul populismului". El a mai spus ca daca motiunea nu va trece, atunci, Romania are premier.

Cum comentati rezultatul motiunii de cenzura?

Modificarile Codului Muncii, pe intelesul tuturor

Modificarile Codului Muncii, pe intelesul tuturor

Modificarile Codului Muncii, pe intelesul tuturor