Presedintele Traian Basescu s-a declarat ingrozit, miercuri seara, la Realitatea TV, de perspectiva intoarcerii crizei economice, afirmand ca ar fi spus despre premierul Boc ca este iresponsabil in cazul in care acesta ar fi marit salariile bugetarilor.
"Solutia corecta, desi eu am facut apel, dar degeaba, a fost luat in gluma, este responsabilitate si putina solidaritate. Stiti ce ma ingrozeste: daca se intoarce din nou criza? Daca se intoarce?", a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca ar fi spus ca Boc este iresponsabil in cazul in care seful Guvernului ar fi marit salariile.

"Daca marea pensiile, l-ati fi aplaudat, dar prabusea tara", i-a spus seful statului moderatorului.

Pe de alta parte, el a spus ca s-a lecuit de previziuni, atat de cele ale institutiilor romanesti, cat si ale FMI. El a mentionat ca institutiile, inclusiv Fondul, si-au revizuit de prea multe ori previziunile, iar nimeni nu poate face previziuni.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

- despre razboiul din Libia: "Fregata nu a plecat la razboi, este intr-o misiune pe mare, departe de coastele Libiei."

- "Romania, desi nu este in prima linie de risc, trebuie sa fie atenta";

- despre criza nucleara: Romania nu este amenintata nuclear. (...) Am cerut sa se verifice toate elementele de siguranta ale celor doua reactoare si am atentionat asupra proiectuilui pentru cel de-al treilea reactor, pentru ca s-ar putea sa avem nevoie de standarde mai inalte;

- despre cazul Adrian Severin:
E un rau facut Romaniei, este o confirmare ca avem coruptie la nivel politic. Daca instantele noastre nu reusesc sa o faca, iata ca ne demonstreaza niste jurnalisti britanici ca avem coruptie.

- despre Guvern: Daca se pierde majoritatea, care credeti ca este solutia? Am vazut azi (miercuri, n.r.) in Senat lipsa de interes, absenta. Poate se pierde majoritatea foarte curand sau poate s-a si pierdut si, atunci ce solutie pot sa propun clasei politice? Un premier independent. E o solutie, sa vedem daca o accepta;



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri