Ministerul Economiei spera sa obtina intre doua si trei miliarde de euro din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni la patru companii unde statul este actionar, bani care vor merge catre asistenta sociala si asigurarea finantarii pentru o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, informeaza Mediafax.
Secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie a declarat, intr-o conferinta de presa, ca statul va vinde, pana la sfarsitul lui 2012, cate 15% din pachetele de actiuni detinute la Romgaz, Transgaz si Transelectrica si 9% din actiunile pe care le are la Petrom.

"Speram ca din vanzarea acestor pachete de actiuni sa obtinem intre doua si trei miliarde de euro. Insa, important este modul cum vindem actiunile si programarea acestora, astfel incat sa obtinem pretul cel mai bun. Ne-am propus ca pana la sfarsitul lui 2012 sa finalizam vanzarea actiunilor la cele patru companii, cel mai avansat din acest punct de vedere fiind procesul de la compania Petrom unde, pana la sfarsitul anului, speram sa vindem cei 9% pe care ni i-am propus. Oricum, nu ar fi o idee buna sa le scoatem toate pachetele la vanzare in acelasi timp pentru ca statul ar avea de pierdut", a declarat Stafie.

Potrivit acestuia, banii obtinuti din vanzarea pachetelor de actiuni la cele patru companii vor merge catre asistenta sociala si asigurarea finantarii pentru o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii din Romania.

Conform unei anexe la scrisoare de intentie cu FMI, Guvernul s-a angajat sa vanda o participatie de 20% din CFR Marfa, maxim 20% din Tarom, 10% din Petrom, 15% din Transelectrica, 15% din Transgaz, 15% din Romgaz si cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Guvernul va selecta pana in luna iulie consultanti juridici pentru pachetele care urmeaza sa fie vandute la aceste companii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri