Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, a declarat ca a avut acelasi sentiment ca ambasadorul SUA in ceea ce priveste oamenii de afaceri francezi care au venit si i-au spus "ceea ce a spus ambasadorul american".
"Am avut acelasi sentiment ca ambasadorul american", a spus Henri Paul, potrivit Mediafax.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat saptamana trecuta ca fiecare dintre predecesorii sai din ultimii 15 ani a primit plangeri din partea companiilor americane despre acte de coruptie. Saptamana aceasta, seful Camerei de Comert Romano-Britanice s-a plans de aceleasi probleme.

"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adica mi-au spus ca au existat cazuri de coruptie", a adaugat Henri Paul. Intrebat daca a fost vorba despre cereri explicite de mita el a spus: "Da".

"Au fost propuneri aluzive/discrete («appels du pied»), stiti cum se face", a adaugat ambasadorul.

El a spus ca le-a transmis oamenilor de afaceri sa se duca la politie. "Iar eu le-am spus: «Uitati, mergeti si spuneti asta la politie. Duceti-va si adresati-va justitiei. Eu nu sunt nici politia, nici justitia». Si oricum, ceea ce este clar este faptul ca Franta a semnat toate conventiile internationale contra spalarii banilor, contra traficului... Deci, noi nu dam niciodata mita. Niciodata. Nu putem. Nu este deontologia intreprinderilor franceze. Intreprinderile franceze care au venit in Romania vor sa fie exemplare. Si sunt exemplare", sustine el.

Ambasadorul a precizat ca nu stie daca in cele din urma firmele franceze s-au adresat politiei.

"V-am spus si repet: nu sunt eu politia si nici justitia. Insa in orice caz, cred ca ambasadorul american a fost foarte curajos sa spuna acest lucru. Si mai cred ca este foarte bine ca a spus. Stiti, e mult mai usor pentru el decat pentru mine sa spuna asta", a explicat diplomatul francez.

"Franta aici este o tara europeana ca toate celelalte. Spun ca romanii iubesc, desigur, Franta, dar iubesc si Statele Unite. Dar Franta nu are in Romania aceeasi imagine pe care o au Statele Unite. Noi avem imaginea unei surori, unui prieten, a unui aliat. Statele Unite au imaginea unei puteri mondiale foarte puternice. Asa cred eu", a spus el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri