Companiile romanesti participante la targuri si expozitii internationale au incheiat, in 2005, angajamente de export de aproximativ 240 de milioane de euro, respectiv 876 milioane RON, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.

Cele 500 de companii romanesti care au participat in 2005 la cele 36 targuri si expozitii internationale incluse in programul de finantare de la bugetul de stat au utilizat 13,6 milioane RON din sumele alocate in acest scop de Departamentul de Comert Exterior al MEC, in valoare de 15 milioane de RON. Astfel, gradul de utilizare a acestor fonduri a crescut, de la 53 la suta in 2004, la 90 la suta in 2005. "Trebuie sa mentinem si in 2006 un nivel ridicat al gradului de utilizare a acestor fonduri. Estimam ca in 2006 gradul de utilizare va creste pana in jur de 95 la suta. Vom implica mai mult comunitatile locale de afaceri in exportul general prin programul national "Exportul romanesc 2006". In prezent, Bucurestiul domina exportul romanesc, cu o pondere de 60 la suta", a declarat ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler.

In 2005, cele mai multe targuri la care au participat firme romanesti au fost specializate pe tehnica militara, cu angajamente de 61 de milioane de euro, urmate de targurile de mobila si cele tehnice. Targurile pentru industria usoara au cumulat un total de angajamente la export de 36,8 milioane de euro.

Programul de promovare a exporturilor a avut, in 2005, un buget de 18,1 milioane RON, din care s-au utilizat 16,2 milioane RON, mai precizeaza MEC.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri