Romania a iesit din recesiune si va mentine ritmul reformelor, deoarece nu este inca momentul de a sarbatori cu sampanie, provocarea Guvernului fiind sa nu faca "niciun pas inainte", sa deruleze o politica prudenta si sa nu se intoarca la populism, a spus premierul Emil Boc oficialilor FMI.
Impreuna cu ministrul Finantelor, seful Guvernului i-a primit, la Palatul Victoria, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

In fata jurnalistilor, Boc a avut cu oficialii straini o scurta discutie in care le-a explicat ca a dorit ca presa sa aiba acces, pentru putine minute, astfel incat sa obtina "imagini noi" cu delegatia FMI, seful delegatiei Fondului la Bucuresti, Jeffrey Franks, spunand ca este bine ca jurnalistii au putut intra, deoarece membrii delegatiei si-au schimbat garderoba.

"Am schimbat hainele de iarna, acum le avem pe cele de vara", a spus Franks.

Premierul a continuat sa discute in limba engleza cu membrii delegatiei, spunand ca, de la ultima vizita la Bucuresti a FMI, economia Romaniei a iesit din recesiune si a avansat "un pic", scrie Mediafax.

"Desigur, nu este inca timpul de a ciocni sampanie si a sarbatori. Obiectivul nostru este sa mentinem ritmul reformelor, sa evitam greselile anului 2008 si sa consolidam cresterea economica. Provocarea noastra consta in a nu face niciun pas inainte, sa fim foarte precauti si sa nu ne intoarcem la populism", a spus Boc.

Franks l-a asigurat pe Boc ca FMI apreciaza eforturile Guvernului de a respecta programul convenit si a creste din punct de vedere economic.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

In luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca intelegerea cu Fondul Monetar International, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Atunci, FMI a pus la dispozitia Romaniei o prima transa in valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri