Productia industriala a crescut in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ca serie bruta cu 7,5% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate cu 7,7%,dupa ce in iunie indicatorii au fost in urcare fata de iunie 2010 dar sub cei din mai 2010, potrivit Mediafax.
In luna iunie, productia industriala (serie bruta) s-a redus fata de mai cu 1,5%, din cauza scaderii tuturor sectoarelor industriale, respectiv productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,3%), industria extractiva (-4%) si cea prelucratoare (-1%), se arata intr-un comunicat al Institutul National de Statistica (INS).

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de folosinta indelungata (-3,7%), industria energetica (-3,3%), industria bunurilor intermediare (-2,2%) si industria bunurilor de uz curent (-1,3%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 0,5%", se arata intr-un comunicat al INS.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut fata de luna precedenta cu 2,2%, din cauza scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-3%), industriei prelucratoare (-2,2%) si extractive (-1,7%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-3,8%), in industria energetica (-2,9%), in industria bunurilor intermediare (-2,1%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,6%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 0,3%.
Fata de iunie 2010, productia industriala (serie bruta) a crescut in iunie cu 1%, dupa ce industria extractiva a urcat cu 4,6%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 3,7%, iar industria prelucratoare cu 0,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+6,4%) si in industria energetica (+4,8%) si scaderi in industria bunurilor de uz curent (-5%), a bunurilor de capital (-2,2%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,1%).
Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 3,2%, datorita cresterilor industriei extractive (+5,7%), productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,2%) si industriei prelucratoare (+2,8%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+7,9%), in industria energetica (+5,8%), in industria bunurilor de capital (+3,5%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,3%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 2,2%.

In semestrul I 2011, comparativ cu semestrul I 2010, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 7,5%. Industria prelucratoare a crescut cu 7,8%, industria extractiva cu 7,6% si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 5,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (+14,8%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,7%), in industria bunurilor de capital (+6,1%), in industria energetica (+4,6%) si in industria bunurilor de uz curent (+1,1%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 7,7% in primul semestru, comparativ cu ianuarie-iunie 2010. Industria prelucratoare a avansat cu 8,3%, industria extractiva cu 6,9%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 5,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri in industria bunurilor intermediare (+14%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,5%), industria bunurilor de capital (+7,3%), industria energetica (+4,5%) si industria bunurilor de uz curent (+1,4%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri