Institutul de la Viena pentru Studii Economice Internationale (WIIW) va revizui in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei in 2012, de la 4% la 2,5-3%, din cauza cererii in scadere pe pietele de export ale Romaniei.
"Institutul WIIW va revizui in curand prognoza de crestere pentru 2011 la 1,8%, iar cea pentru 2012 la 2,5%-3%. Ultima (pe 2012 - n.r.) a fost cauzata de incetinirea cererii in principalele piete de export ale Romaniei", a declarat, pentru wall-street.ro, economistul Gabor Hunya.

Institutul austriac daduse la inceputul anului o estimare de crestere de 2% pentru 2011 si de 4% pentru 2012.

Totodata, potrivit ultimelor declaratii facute de reprezentantii Guvernului, in toamna aceasta vor fi revizuite prognozele de crestere economica, in linie cu toate tarile europene.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiteanu, a spus ca dupa revizuire va fi evaluat si spatiul fiscal care va ramane pentru cheltuielile bugetare din 2012.

De asemenea, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), Ion Ghizdeanu a spus, pentru Wall-Street.ro, ca este posibila o revizuire a prognozei pentru 2012, dar nu a dat nicio cifra exacta in privinta cresterii economice, precizand ca varianta de toamna a prognozei va fi publicata in aceasta saptamana.

Si ING Bank a revizuit saptamana trecuta prognoza privind evolutia economiei romanesti in 2012, la 2,2% de la 3,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri