Companiile de stat vor fi reformate si restructurate, proces in urma caruia pot exista reduceri de personal, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care sustine insa ca autoritatile si-au propus in primul rand eficientizarea societatilor, nu disponibilizarea angajatilor.
"Nu ne-am propus sa facem reduceri in companiile de stat, ne-am propus ca aceste companii sa lucreze pe profit, sa fie rentabile. (...) Daca in urma implementarii programelor de restructurare rezulta si reduceri de personal aceasta va fi decizia, dar nu ne-am propus sa dam oamenii afara. Deci e vorba de implementarea programelor de reforma", a declarat Ialomitianu, intrebat daca in paralel cu reforma din companiile de stat exista si un plan de disponibilizari, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, el a anuntat ca Ministerul Finantelor a semnat, luni, un acord de finantare pe baza ajutorului de stat pentru companii din Romania si strainatate, prin 14 scheme de ajutor de stat.

"Sunt companii de nivel mijlociu, dar care conteaza foarte mult in crearea de locuri de munca si a plati impozite la buget", a spus Ialomitianu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri