Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a promis imbunatatirea relatiei dintre ANAF si reprezentantii mediului de afaceri, aceasta fiind principala problema semnalata de contribuabili in cadrul intalnirii la care a participat la Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.
Gheorghe Ialomitianu a declarat ca va avea in lucru un ordin de ministru care va obliga ca orice modificare in situatia fiscala sa fie comunicata agentului economic in timp util.

"Principala problema semnalata de contribuabilii prezenti la intalnire a fost imbunatatirea relatiei dintre ANAF si mediul de afaceri, o comunicare mai buna. O sa am in lucru un ordin de ministru prin care oblig ca orice modificare in situatia fiscala, stingere de obligatii, probleme privind continutul unei declaratii, sa fie comunicata agentului economic in timp util. O alta problema este sa acceleram rambursarile de TVA. Mai trebuie sa lucram la mentalitatea unor colegi din control, din Garda Financiara, o metoda foarte buna fiind ca cei din directiile de finante sa se intalneasca periodic cu mediul de afaceri", a spus Ialomitianu.

El a afirmat ca, in opinia sa, "dialogul reprezinta calea cea mai buna de a imbunatati relatiile".

La intalnire au participat prefectul de Cluj, Florin Stamatian, deputatii PDL Daniel Buda, Petru Calian si Adrian Gurzau, secretarul de stat in MFP Dan Lazar, reprezentanti ai agentilor economici mari contribuabili si contribuabili mijlocii din Cluj si judetele invecinate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri