Premierul Emil Boc a declarat ca Romania trebuie sa se transforme dintr-un importator de produse alimentare intr-un exportator si ca nu populismul si masurile electorale vor garanta viitorul acestei tari, ci crearea de noi locuri de munca.
"Investitiile reprezinta cel mai important si sanatos raspuns la criza. Acestea aduc bani in economie si mai multe locuri de munca. Cine investeste in criza este primul castigator dupa ce aceasta perioada va trece", a spus Boc.

Premierul a participat alaturi de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, primarul Brasovului, George Scripcaru, si mai multi oameni de afaceri greci si romani, la inaugurarea fabricii de lactate Olympus, din localitatea Halchiu, judetul Brasov, o investitie de 55 de milioane de euro.

Boc si-a scuzat tinuta mai putin oficiala, argumentand prin faptul ca inainte a participat la inaugurarea unei investitii de 30 de milioane de euro in Brasov, care reprezinta 24 km noi de partie.

"Investitia aceasta garanteaza mai multi turisti si poate atrage mai multi bani in Brasov. Pot sa afirma ca partia din Poiana Brasov poate fi comparata cu cele in Austria, in urma acestei investitii", a mai spus Boc.

Lactatele produse in fabrica de la Halchiu furnizeaza produse pentru pietele externe din Uniunea Europeana si Statele Unite, iaurturile fiind deja distribuite in lanturile de supermarketuri.

Fabrica din Brasov este construita pe o suprafata de 25.000 mp si are o capacitate de receptie a laptelui de pana la 40.000 litri/ora si trei linii de productie: iaurt, telemea si lapte.

In perioada 1999-2011, investitiile totale ale grupului Olympus au atins 70 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri