Romania, in acest moment, este una dintre cele mai competitive, daca nu cumva cea mai competitiva economie din Europa, prin faptul ca avem taxe mici, precum cota unica, TVA se reduce si am scutit impozitul pe profit. In acelasi timp, forta de munca este calificata si, inca, la un nivel de salarilzare mai scazut decat in majoritatea Europei, a spus Victor Ponta la evenimentul de lansare a noii unitati de productie Draxlmaier din localitatea Codlea, judetul Brasov.

"Masurile fiscale pe care le-am luat, astfel incat Romania sa ramana o destinatie atractiva pentru investitii, sunt si vor fi imbunatatite. Anul trecut am redus contributiile de asigurari sociale - un lucru pe care angajatii nu l-au simtit, dar care pentru orice business-plan al unei companii cu multi angajati asa cum este cazul Draxlmaier este esential. La fel, tot pentru a stimula investitiile in Romania, am scutit de la impozit si profitul reinvestit, a declarat premierul Victor Ponta.

In opinia sa, celelalte modificarile prevazute de noua versiunea Codul Fiscal, precum reducerea TVA (de la 1 ianuarie 2016) pentru toate produsele la 20%, "vor sprijini deciziile de a pastra si de a dezvolta investitiile in Romania, iar alte masuri pe care nu le putem considera cu impact direct pentru industrie sunt, insa, de asemenea, importante. Daca de la 1 iunie vom avea TVA redus la 9% la toate produsele alimentare, multi dintre angajatii Draxlmaier, de exemplu, care isi cheltuie un sfert sau mai mult din salariu pe asemenea produse, vor avea o crestere de salariu fara ca sa existe vreo problema pentru companie", a argumentat premierul.

De la 1 ianuarie 2016 si celelalte modificari ale Codului Fiscal ii vor convinge (pe investitori - n.r.) ca Romania reprezinta locul cel mai bun pentru realizat investitii si de creat locuri de munca.

Grupul german Draxlmaier a investit 50 milioane euro intr-o noua unitate de productie in judetul Brasov, care va produce borduri, console si usi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume, precum Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla si Volkswagen. Spatiul de productie a fost construit separat de fabrica deja existenta si este alcatuit din doua hale, cu o suprafata totala de aproximativ 25.000 metri patrati, situate in afara orasului Codlea (foto jos). Grupul german mai detine in judetul Brasov alte doua unitati, respectiv o fabrica in Codlea si un centru de inginerie in Ghimbav.

Draxlmaier, Brasov

"Toate aceste masuri au un singur scop: sa convingem companii precum Draxlmaier sau altele mai noi, ca merita sa investeasca in Romania, ca merita sa pastreze sau sa creeze noi locuri de munca, cat mai bine platite. De la 1 ianuarie 2016 si celelalte modificari ale Codului Fiscal ii vor convinge (pe investitori - n.r.) ca Romania reprezinta locul cel mai bun pentru realizat investitii si de creat locuri de munca", a incheiat Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri