Grupul german continua strategia de dezvoltare initiata in 2013, prin extinderea fabricilor de la Brasov si Satu Mare, infiintand o noua societate comerciala in Timisoara.

Noua companie, care se numeste Sisteme de Productie Cablaje, va deschide si un punct de lucru la Pitesti, unde vor fi produse piese de schimb si cablaje pentru unul dintre cei mai mari constructori de masini din lume. In urmatoarea perioada, noua fabrica va recruta aproximativ 500 de specialisti.

”Decizia de extindere a grupului Draexlmaier in Romania este fireasca in contextul experientei pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Grupul nostru opereaza intr-o piata extrem de complexa din industria auto si, prin urmare, trebuie sa ramana competitiv”, a declarat domnul Peter Wocheslander, directorul companiei Sisteme de Productie Cablaje.

Citeste si:

In prezent, in cele 5 fabrici Draexlmaier existente in Romania lucreaza peste 14.000 de angajati, compania plasandu-se printre cei mai mari angajatori din domeniul auto din Romania. Doar in anul 2013, Draexlmaier a creat 1.500 de noi locuri de munca prin extinderea facilitatilor de productie de la Brasov si Satu Mare.

Grupul Dräxlmaier si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993 prin fabrica din Pitesti, iar in prezent are peste 14.000 de angajati in cele 5 arii de productie care sunt, de asemenea, si centre de dezvoltare: Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov. In Pitesti, complementar cu activitatile de productie, a fost dezvoltat si un important centru de dezvoltare in domeniul ingineriei si IT, care acorda suport nu numai companiei locale, dar si intregului concern. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locala si livreaza produse si servicii, din Romania, producatorilor de automobile din intreaga lume.

Grupul Dräxlmaier, fondat in 1958, cu sediul in Germania, furnizeaza celor mai importanti producatori de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase si componente electrice si electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajati in mai mult de 60 de fabrici in peste 20 de tari.