Draxlmaier vrea o fabrica de baterii pentru masini electrice in Romania

Draxlmaier vrea sa-si extinda activitatea la Timisoara prin constructia primei fabrici de baterii pentru masini electrice din Romania, conform Planului Urbanistic Zonal.

Complexul va include si un centru de cercetare si dezvoltare, dar si o fabrica de baterii, scrie transilvaniabusiness.ro.

Societatea a solicitat Primariei Timisoara un nou Plan Urbanistic Zona prin care se doreste extinderea fabricii existente. Proiectul prevede cinci noi cladiri.

„Complexul gandit de arhitectii Draxlmaier va cuprinde 5 cladiri de productie, concentrate in jurul unei cladiri- nucleu. „Cladirea – nucleu” va fi o cladire de birouri moderna, cu spatii sociale, cantine si laboratoare de cercetare. Spatiile de productie vor avea o suprafata estimata de aproximativ 35.000 de mp, in timp ce spatiile de birouri vor avea o suprafata estimata de aproximativ 16.000 mp. Dezvoltarea preconizata este una moderna si sustenabila si are in vedere amenajarea de spatii verzi si spatii de recreere. Dezvoltarea este conceputa in doua etape: Etapa intai, 2020-2021, presupune construirea primei hale de productie, cu o suprafata de 10125 mp si Etapa a doua 2022-2030, construirea cladirii – nucleu cu o suprafata de 15 300 mp si a urmatoarelor spatii de productie”, se mai arata in proiect.

In Romania, compania are 14.000 de angajati si unitati de productie la Brasov (Codlea), Hunedoara, Pitesti, Satu Mare si Timisoara.

Citeste si:
Ovidiu Sandor a bătut palma cu Draxlmaier pentru un centru de IT
Ovidiu Sandor a închiriat...

Draxlmaier Group este un furnizor de componente auto cu sediul central in Germania, avand peste 60 de locatii in mai mult de 20 de tari. Compania are, in prezent, aproximativ 55.000 de angajati in intreaga lume. Draxlmaier Group furnizeaza console centrale, borduri si usi, precum si module de cockpit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri