Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat trei licitatii pentru modernizarea a 23,5 kilometri de drum judetean si 757,2 km de drumuri de locale in judetele Teleorman, Ialomita si Arges, valoarea totala a lucrarilor fiind estimata la 816,3 milioane lei, fara TVA (189,9 milioane euro).
"Reabilitarea retelei de drumuri judetene va conduce la cresterea numarului de turisti, cu consecinte directe asupra dezvoltarii economice a zonei si mentinerea unui numar cat mai mare din populatia tanara in zona", se arata in caietele de sarcini pentru cele trei licitatii. Lucrarile sunt incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), proiectul 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, scrie Mediafax.

In judetul Teleorman valoarea estimata a lucrarilor este de 236,6 milioane lei, fara TVA, si vizeaza modernizarea a 5 kilometri de drum judetean si 208 km de drum local. Contractul este valabil in perioada 1 martie 2012 - 31 decembrie 2019, iar ofertele pot fi depuse pana la 16 februarie, urmand sa fie deschise a doua zi.

Lucrarile din judetul Ialomita sunt evaluate la 293,5 milioane lei, fara TVA, pentru reabilitarea a 7,8 km de drum judetean si 286,2 kilometri de drum local. Contractul este programat sa inceapa la 2 aprilie 2012 si sa se incheie la finele anului 2019. Ofertele pot fi depusa pana la 6 februarie si vor fi deschise la 8 februarie.

In judetul Arges, MDRT vrea sa modernizeze 10,67 kilometri de drum judetean si 263 kilometri de drum local cu 278,1 milioane lei, fara TVA. Contractul are o valabilitate de noua ani de la data atribuirii, iar ofertele pot fi depuse pana 20 februarie, urmand sa fie deschise a doua zi.

PNDI este cel mai mare program de investitii in infrastructura publica derulat in Romania in ultimii 20 de ani, fiind gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Mediului si Padurilor. Programul se va derula in perioada 2011-2013, iar lucrarile se finanteaza in prima etapa din banii constructorilor, urmand ca din 2013 statul sa deconteze esalonat lucrarile prestate pana in 2020. Valoarea in euro a contractelor a fost calculata la cursul BNR anuntat joi de 4,298 lei pentru un euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri