AVAS a obtinut in instanta recuperarea sumei de 254 de milioane de dolari
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a chemat in instanta peste 1000 de administratori, directori sau cenzori ai unor societati cu datorii, si a obtinut hotarari judecatoresti pentru recuperarea unor sume de circa 254 de milioane de dolari. Potrivit unui comunicat al AVAS, din cele 702 cereri formulate de institutie pentru atragerea raspunderii patrimoniale a celor 1054 de persoane din conducerea firmelor debitoare, pentru recuperarea a circa 288 milioane de dolari, instantele de judecata au acceptat 215 cereri. In urma hotararilor judecatoresti, mai multe persoane cu functii de conducere au fost obligate sa achite AVAS, din averea personala, suma de 252,2 milioane de dolari si 40,5 miliarde de lei.

AVAS a solicitat informatii de la Politie, banci, Registrul Comertului, Ministerul Finantelor Publice si primarii privind persoanele ale caror bunuri si venituri vor fi urmarite. Intrucat multe dintre persoanele in cauza sunt salariati, AVAS colaboreaza cu inspectoratele teritoriale de munca pentru identificarea veniturilor salariale ale acestora, in vederea instituirii masurii de poprire asupra acestor venituri. Alte 425 de cereri ale AVAS se afla pe rolul instantelor, in faza de judecata, iar 62 au fost respinse. Au fost chemate in instanta persoanele care s-au facut vinovate de nerestituirea unor credite contractate de firmele pe care le-au condus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri