Regia Nationala a Padurilor (RNP) se confrunta, in acest moment, cu o criza de lichiditati, a afirmat, ieri, Simion Maftei, directorul general al regiei. "Este o regie care produce profit de 1.000 miliarde de lei brut. Insa acum, lichiditatile sunt un pic in dificultate, deoarece la sfarsitul anului trecut s-a cheltuit mai mult decat a fost prevazut", a precizat Maftei.

Insa lucrurile nu par sa stea foarte rau, avand in vedere ca RNP isi construieste un sediu evaluat la 463 miliarde de lei. Constructia a fost inceputa anul trecut de catre fosta conducere a regiei, cheltuindu-se pana acum suma de 130 miliarde de lei. Noua conducere nu are nici o intentie de a abandona proiectul si va investi in acest an inca 100-110 miliarde de lei. "Tot complexul va fi finalizat anul viitor. Am ajuns la stadiul in care lucrarea nu mai poate fi oprita", a precizat Maftei. El a mai spus ca pentru acest an este prevazuta obtinerea unor venituri de 10.050 miliarde de lei. "Este o cifra ambitioasa, avand in vedere ca suprafata administrata de RNP va scadea", a spus Maftei.

Regia cauta noi surse de venituri

RNP vrea sa inceapa sa scoata bani si din silvoturism. Multe dintre cabanele regiei vor fi puse la dispozitia turistilor. Alti bani vor fi castigati de pe urma celor 3.800 de cai de rasa pe care ii detine RNP. Dupa ce vor fi vor fi pusi pe picioare si hraniti conform normelor, vor fi valorificati prin diverse mijloace: concursuri, vanzare etc. In acelasi timp, RNP si-a propus sa renunte treptat la activitatile care aduc pierderi, precum atelierele de impletit rachita si apicultura.

RNP intentioneaza sa exploateze, in acest an, 25% din cota de masa lemnoasa scoasa la vanzare, pentru a putea fi controlata destinatia acesteia. "O parte din cantitate va fi exploatata prin firme private. Lemnul va ajunge in depozitele noastre, dupa care va fi pus la dispozitia celor interesati", a spus Maftei. Dupa aceea, lemnul va fi sortat in functie de destinatie, fapt care va duce la scaderea pretului acestui produs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri