Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a declarat, sambata, ca societatile franceze care vizeaza dezvoltarea investitiilor lor in Romania au nevoie de siguranta in ceea ce priveste viitorul, deoarece incertitudinea este dusmanul investitorilor.
"Pentru a dezvolta relatiile economice dintre tarile noastre, mie imi revine, domnule prim-ministru, sa apar in fata dumneavoastra si a Guvernului dumneavoastra, interesele societatilor franceze, fara a ma substitui lor. Doresc sa va multumesc cu acest prilej pentru atentia pe care ministrii dumneavoastra o acorda acestui subiect (...) Societatile franceze vizeaza in general dezvoltarea investitiilor lor in Romania. Pentru acest lucru, ele au nevoie de siguranta in ceea ce priveste viitorul, caci asa cum bine stiti, incertitudinea este dusmanul investitorilor", a afirmat ambasadorul Gustin in discursul sustinut la receptia cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, la care participa premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu, informeaza Mediafax.

Ambasadorul francez a aratat ca investitorii din tara sa au nevoie si de mana de lucru calificata si "in acest sens regreta neconcordanta care exista intre formarile pe care le ofera sistemul educativ si necesitatile reale ale pietei de munca".

De asemenea, Gustin a aratat ca in cele patru luni de cand a preluat mandatul sau la Bucuresti a avut ocazia sa constate "realitatea cuplului franco-roman", iar "ceea ce face sarmul unui cuplu sunt diferentele".

"Si ca in orice cuplu, exista si momente bune si momente mai dificile si imi place sa credem ca suntem in prezent intr-o faza de imbunatatire (...) Dezvoltarea relatiilor economice dintre Franta si Romanai va reprezenta prioritatea mea. Fara dezvoltare economica, fara crestere, nu putem concepe cu seninatate si alte politici de cooperare bilaterala", a mai spus ambasadorul Frantei.

Totodata, el a tinut sa sublinieze ca este "un ambasador fericit" la Bucuresti. "Doresc sa stie toti un adevar, de la ministru la ambasador, de la sef de intreprindere la personalul acestei ambasade, de la profesoarea mea de limba romana la majordomul meu: sunt un ambasador fericit".

La receptia organizata la resedinta ambasadorul Frantei mai participa presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul Finantelor Florin Georgescu, ministrul Justitiei Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, fostul presedinte Ion Iliescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri