Ministerul Finantelor a anulat a treia licitatie pentru obligatiuni de anul acesta.
Ministerul Finantelor Publice a anulat licitatia pentru obligatiuni de stat programata pentru 4 mai, conform calendarului emisiunilor de titluri de stat pe anul 2006 si anuntului aferent trimestrului II.

Decizia a avut in vedere evolutia cheltuielilor si a veniturilor bugetare concretizate prin inregistrarea unor disponibilitati semnificative in contul general al trezoreriei statului, in conditiile unei prognoze care indica in perioada imediat urmatoare un trend similar al acestor disponibilitati, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Licitatia de obligatiuni de stat era stabilita pentru 4 mai 2006, iar decontarea pentru 8 mai. Ministerul Finantelor a anuntat in aprilie ca valoarea indicativa a emisiunilor de obligatiuni de stat din trimestrul al doilea va fi de 200 de milioane de lei.


In primul trimestru nu a fost organizata nici o licitatie pentru titluri de stat, desi initial erau planificate doua imprumuturi.

La finele anului trecut, ministerul a publicat calendarul emisiunilor de titluri de stat pentru acest an si a anuntat ca se va imprumuta in 2006 prin lansarea unor emisiuni de titluri de stat in valoare de 4,15 miliarde de lei (1,15 miliarde de euro), exclusiv pe piata interna.

Ministerele n-au proiecte

Profesorul Daniel Daianu crede ca acest surplus strins in trezoreria statului are doua surse: un nivel bun al veniturilor bugetare si, mai ales, un nivel mic al cheltuielilor.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5095&art=12245&cHash=458b32ae40

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri