Nevoia de privatizare nu este acceptata la nivel politic de coalitia de guvernare si, ca urmare, mesajele in directia vanzarii companiilor de stat se dau cu jumatate de gura, doar pentru a multumi FMI-ul, considera Doru Lionachescu, presedintele Capital Partners. CFR Marfa nu face exceptie, fiind un alt "balet pe gheata subtire din care nu avea cum sa iasa ceva serios".

Doru Lionachescu a remarcat totodata incompetenta crasa cu care a fost derulat intregul proces de privatizare, insa in ceea ce priveste dreptatea celor doua parti implicate (statul si Gruia Stoica - n.r.) bancherul a preferat sa nu comenteze, pana la dezvaluirea clauzelor contractuale.

"Nimeni nu ne mai credea de ani de zile ca vrem sa privatizam activele statului. Daca un guvern asa-zis de centru-dreapta (guvernul Boc - n.r.) nu a reusit ani de zile sa face ceva in acest sens, mesajul este clar", a spus Lionachescu pentru wall-street.ro.

In plus, bancherul de investitii a atras atentia asupra faptului ca in Romania se practica metode de privatizare arhaice, care dupa criza financiara nu se mai folosesc.

Intrebat cum va influenta imaginea tarii inca o privatizare esuata, Lionachescu a raspuns simplu si taios:

"Nu mai avem unde sa ne prabusim cu reputatia".

"Din cauza abordari de genul 'zicem ca ei (FMI-n.r.), facem ca noi" nu vedem investitori straini la aceste privatizari, chiar daca scoatem la vanzare companii atractive, precum CFR Marfa sau Posta Romana", concluzioneaza Doru Lionachescu.

Wall-Street.ro lanseaza proiectul "Privatizati Romania", o campanie editoriala pro-privatizare in contextul lipsei de consistenta din ultimii ani in privinta trecerii companiilor de stat in proprietate privata. Privatizarea CFR Marfa, ratata precum Cuprumin sau Oltchim, ne arata ca politicienii nu doresc privatizarea. wall-street.ro considera ca privatizarea este una dintre solutiile prin care economia poate avea de castigat inclusiv pe termen lung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri