Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini au declarat ca se bucura de faptul ca bugetul pe anul 2015 nu prevede cresteri de taxe, desi se asteptau la astfel de modificari.

"Ne-am exprimat ingrijorarea anterior ca o parte din masurile din 2014 s-ar putea sa nu fie sustenabile. Dar suntem foarte bucurosi sa constatam ca in privinta asta ne-am inselat si ca nu avem modificari nefavorabile. Ne bucuram si salutam faptul ca nu exista cresteri de taxe in bugetul pe 2015 si speram ca nici in executie sa nu avem modificari de taxe. Acesta este un element de predictibilitate", a declarat Mihai Bogza, presedintele Consiliului Investitorilor Straini (CIS), potrivit Mediafax.

Bugetul pentru anul 2015 a fost aprobat de Guvern si este in dezbatere in Parlament.

Steven van Groningen: Nu vreau sa ma gandesc la cati ministri am vazut in cei 12 ani in care eu am avut aceeasi functie

Schimbarea Guvernului necesita un efort din partea mediul de afaceri pentru a stabili un dialog cu noii membri ai executivului, dar n-ar trebui sa fie o problema atata timp cat schimbarile in ministere se opresc doar la ministru si secretari de stat, potrivit Consiliului Investitorilor Straini.

"Este un factor, sunt multe aspecte care se aduna aici (schimbarea Guvernului, n.r). Ce sa facem, este un dat, nu putem sa schimbam asta, este un efort sa stabilim un dialog cu persoanele si organizatiile respective. Macar acum nu avem, sper sa nu avem schimbari, care merg mult mai departe decat ministerele, asa cum se intampla daca se schimba puterea politica, iar schimbarile merg mai adanc", a declarat Steven van Groningen, membru in conducerea Consiliului Investitorilor Straini din Romania (CIS).

El a mentionat ca nu se asteapta la probleme pentru mediul de afaceri in urma remanierii Guvernului. "Nu vreau sa ma gandesc la cati ministri am vazut in cei 12 ani in care eu am avut aceeasi functie. Dar nu ma astept la probleme", a mai spus van Groningen.

Investitorii se duc in tarile unde se fac autostrazi, nu unde sunt schimbate bordurile

Prioritizarea investitiilor publice este foarte importanta pentru Romania in vederea atragerii de investitori deoarece acestia se vor duce in tarile unde se fac autostrazi, nu acolo unde se schimba borduri, conzidera Bogdan Bogza.

"Avem o lege care asigura prioritizarea investitiilor publice. In 2014, sumele pentru investitii publice au fost alocate de anumite criterii, dar 2014 nu este foarte bun din acest punct de vedere. Volumul cheltuielilor publice pentru investitii a scazut foarte mult, dar nu credem ca este din cauza prioritizarii. E din alte motive. pe care nu le cunoastem in momentul de fata. Acest efort de prioritizare ar trebui sa continue, pentru ca este singura cale prin care se asigura eficientizarea cheltuielor publice. Ca sa fac o gluma amara: investitorii prefera sa se duca in tarile unde se fac autostrazi, nu unde se schimba borduri", a spus Bogza.

El a mentionat ca gluma este putim exagerata avand in vedere ca decizia privind schimbarea bordurilor este luata la nivel local. "Dar acesta este un fapt de viata. In Romania este o realitate, investitorii nu se uita la borduri, sunt atenti la inaugurari de autostrazi", a adaugat Bogza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri