Ministerul Economiei si Comertului (MEC) analizeaza o propunere a Petrom si Romgaz, care vizeaza suplimentarea cantitatilor de gaze din productia interna livrate in 2007 consumatorilor casnici.
Potrivit comunicatului MEC, reprezentantii ministerului discuta cu principalii producatori de gaze naturale, Petrom si Romgaz, societati la care este si actionar, variantele prin care alimentarea cu gaze in 2007 sa se deruleze in conditii optime, conform NewsIn. Ambele companii au facut o serie de propuneri de pret care sprijina consumatorii, atat pe cei casnici, cat si pe cei industriali, iar MEC a ales deja o varianta pe care o analizeaza.

Rezultatul discutiilor dintre minister si producatori va fi supus avizarii Consiliului Concurentei si Executivului. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a cerut, la mijlocul lunii octombrie, producatorilor de gaze, in special OMV Petrom, sa renunte la practica de a impune distribuitorilor E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud preturi mai mari decit cele calculate de ANRGN, avertizand ca in caz contrar populatia va plati la inceputul lui 2007 o factura nejustificat de mare. Ulterior, Petrom a recunoscut ca a scumpit gazele, dar considera ca pretul se situeaza la un nivel mai mic decat jumatate din cel al gazelor din import.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri