Romania va primi, dupa aderare, 209 milioane de euro pentru dezvoltarea pescuitului, o parte din suma urmand sa fie utilizata pentru cresterea consumului de peste si pentru cresterea nivelului de trai al pescarilor, informeaza ultimul numar al Buletinului de Integrare Europeana elaborat de Guvern.

Potrivit Buletinului de Integrare Europeana, citat de NewsIn, banii sunt alocati pentru perioada 2007 - 2013 si vor fi gestionati de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, institutie care a elaborat deja documentul de strategie peivind gestionarea sumelor.

Astfel, proprietarii de nave si de ambarcatiuni de pescuit vor primi sprijin pentru casarea sau modernizarea navelor. Totodata, fermierii privati sau organizatiile de producatori vor primi sprijin pentru a construi ferme de acvacultura sau pentru a le moderniza pe cele deja existente, iar procesatorii si organizatiile de producatori vor beneficia de sprijin pentru investitii in unitatile de procesare.

Un alt obiectiv in reprezinta reabilitarea apelor interioare si a zonelor de reproducere a pestilor. in ceea ce priveste dezvoltarea zonelor pescaresti, se va pune accentul pe dezvoltarea ecoturismului, diversificarea activitatilor economice in zonele pescaresti, beneficiarii ajutoarelor fiind comunitatile de pescari sau de muncitori din domeniul pescuitului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri