Bugetul alocat pentru reabilitarea termica a cladirilor se ridica la 9,5 milioane lei, fiind inscrise aproximativ 1.700 de cladiri pentru care asociatiile de proprietari au primit acordul, a declarat Lszl Borbly, ministru delegat in cadrul MTCT.
"Cand am venit la minister erau doar 23 de cladiri inscrise pentru reabilitare termina si asta din pricina legislatiei proaste care prevedea ca 80% cheltuieli sa fie suportate de asociatiile de proprietari, informeaza NewsIn. Ulterior a fost modificata legislatia, cheltuielile de executie pentru reabilitare si izolare termicaa a cladirilor au fost impartite in mod echitabil intre autoritati si asociatiile de proprietari. Trebuie sa se inteleaga ca banii vor fi recuperati in urmatorii ani prin scaderea platii facturilor", a explicat ministrul delegat.

Ministru delegat in cadrul MTCT a adaugat ca din 2010 fiecare cladire va trebui sa aiba un certificat energetic, programul de reabilitare termica pregatind asociatiile de proprietari pentru obtinerea documentului.

La ora actuala 1.700 de cladiri pentru care asociatiile de proprietari au primit acordul, iar alte 670 de imobile vor fi expertizate. Bugetul alocat pentru 2007 programului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte, conform OUG 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, va fi de 9,5 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri