Fiscul a controlat 7,8% dintre contribuabili, in primele zece luni ale anului, reusind sa atraga peste 1,83 miliarde lei in plus la buget, insemnand taxe si impozite neplatite, penalitati, amenzi si bunuri confiscate, informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administare Fiscala.

In Romania sunt circa 1,1 milioane de platitori la buget, iar potrivit situatiei remise de ANAF, doar 7,8% dintre acestia (85.778) au fost vizati de cotroale fiscale in primele zece luni din an. Comparativ, numarul inspectorilor fiscali implicati in actiuni de control este de numai 2.700 de angajati.

Majoritatea controalelor au fost efectuate in sectorul privat, peste 81 mii de firme provenind din acest domeniu. Institutiile publice, regiile autonome si societatile de stat reprezinta circa 2.500 din totalul contribuabililor controlati de ANAF. De asemenea, fiscul a vizat un numar important de asociatii si fundatii (4.831) si de societati mixte (4.179). In schimb, inspectorii au controlat foarte putine persoane fizice, doar 326 din cele peste sase milioane de persoane care platesc impozite pe venit.

In urma controalelor din perioada ianuarie-octombrie 2006, ANAF a constatat ca bugetul a fost pagubit prin neplata taxelor si impozitelor in suma de 1,73 miliarde lei. In plus, inspectorii fiscali au stabilit amenzi, penalizati si dobanzi, precum si in confiscarea unor bunuri care ridica valoarea sumei atrase la buget la peste 1,83 miliarde lei.

Potrivit situatiei ANAF, cele mai mari pabuge bugetare s-au creat prin neplata TVA, impozitului pe profit si a accizelor. Inspectorii au incasat suplimentar peste 568 milioane lei din TVA si alte 331 milioane lei din impozitul pe profit.

ANAF a intocmit 1.438 de sesizari penale, in urma controalelor efectuate in primele zece luni din 2006.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri