Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, este acuzat de un consilier judetean PRM din Hunedoara ca a castigat bani din comisiile de privatizare, desi nu a muncit pentru asta.

Consilierul judetean Costel Avram (PRM) l-a acuzat luni, pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, ca banii primiti, in 2006, in calitate de membru in comisia de privatizare a BCR sunt nejustificati de multi in raport cu activitatea prestata. Avram a mai afirmat ca sotia lui Gheorghe Barbu castiga ca angajata a ministerului, mai mult decat prefectul judetului Hunedoara, informeaza NewsIn.

Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, s-a retras saptamana trecuta din comisia de privatizare a Daewoo Automobile,imediat dupa ce presedintele Traian Basescu a criticat faptul ca unii dintre membrii Guvernului, in loc sa se ocupe permanent de functiile detinute, fac parte din comisii de privatizare.

De exemplu, Barbu a castigat in 2006, din salariul sau de ministru, 55.422 de lei, in timp ce ca membru in comisia de privatizare a BCR a incasat 112.610 lei. Vreau sa ni se spuna de cate ori a fost la acea comisie si eu sunt convins ca vom avea mari surprize. De ce s-a retras din comisia de la Daewoo Automobile abia dupa ce le-a facut semn Basescu? Oare nu stia dinainte cum stau treburile, sau voia sa-si creasca veniturile. Asta in conditiile in care sotia lui are un salariu mai mare decat prefectul judetului Hunedoara, a acuzat Costel Avram.

In replica, Gheorghe Barbu, a precizat ca prezenta in cadrul comisiei de privatizare nu a fost una de complezenta. Este o prostie ce spune domnul Costel Avram, pentru ca vorbeste fara sa se fi documentat. La sedintele comisiei de privatizare a BCR am participat in proportie de peste 90 la suta, lipsind doar atunci cand am fost plecat din tara. O asemenea prezenta nu este una nobila, ci se munceste efectiv.

Prezenta mea acolo a fost perfect legala, iar pe de alta parte, a fost vorba despre cea mai mare privatizare din Romania si care s-a incheiat in conditii extrem de bune, datorita modului in care s-a efectuat negocierea.", a mai spus Barbu. Ministrul a adaugat ca in ceea ce o priveste pe sotia sa, aceasta castiga la fel ca orice functionar public ce indeplineste anumite functii de conducere, cu nimic mai mult decat permite legea.

Vladescu ar activa in Comisia de privatizare a Daewoo si fara bani

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca nu este o problema sa activeze in Comisia de privatizare a Daewoo fara a fi remunerat, desi la sfarsitul saptamanii trecute aprecia ca sumele primite pentru activitatea in Comisiile BCR si CEC au fost sub nivelul muncii prestate.

Vladescu a spus ca este dispus sa renunte la remuneratie pentru ca are in vedere necesitatea privatizarii Daewoo. Ministrul finantelor a comentat si anuntul de retragere a ministrilor PD Gheorghe Barbu si Radu Berceanu din Comisia de privatizare. "Banuiesc ca emotia generata de actiunile si declaratiile din presa i-a determinat sa se retraga. Nu stiu cine ii va inlocui", a precizat Vladescu, mentionand ca in Comisie se poate functiona cu trei, cinci sau sapte membri.

Ministrul Finantelor, care este si presedinte ale Comisiei de privatizare a Daewoo, a apreciat ca prezenta mai multor ministri in Comisie este motivata de importanta uzinei din Craiova si a investitorilor interesati de preluarea acesteia. "Aceasta comisie trebuie sa aiba capacitatea de a negocia clauze extrem de importante pentru Craiova si pentru Romania", a spus Vladescu.

In urma cu trei zile, Vladescu declara ca in comisiile de privatizare de la BCR si CEC a facut o treaba foarte buna si a fost remunerat chiar mai putin decat munca prestata.

Reamintim ca, potrivit declaratiei de avere, ministrul finantelor a casigat, in 2006, aproape 180 de mii de lei (un miliard opt sute de milioane lei vechi) din activitatea de presedinte al comisiilor de privatizare de la CEC si BCR.

Comisia de privatizare a Daewoo Craiova a fost infiintata in sedinta executivului de saptamana trecuta si este formata din ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, - presedinte, si ministrii transporturilor, Radu Berceanu, cel al economiei, Varujan Vosganian, cel al muncii, Gheorghe Barbu, presedintele si vicepresedintele AVAS, Teodor Atanasiu, respectiv, Laszlo Gyerko. Din aceeasi comisie mai face parte si fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, actual consilier al premierului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri