Influxurile de capital catre economiile in curs de dezvoltare se vor ridica in 2007 pana aproape de nivelul record de anul trecut, intr-o perioada in care cresterea economica globala este robusta, pe fondul numarului ridicat de preluari si investitii, afirma un raport al IIF
Institutul International de Finante (IIF), autorul acestui raport, a estimat ca aproximativ 545 miliarde dolari vor fi investiti in economiile in curs de dezvoltare in cursul anului 2007, mai mult de doua ori decat suma investita in 2003 si doar cu putin sub nivelul record, de 553 miliarde dolari, atins in 2006.

Ritmul investitiilor continua sa ramana ridicat, dupa ce a inregistrat o scadere in cursul acestei primaveri din cauza ingrijorarilor legate de problemele pietei americane a creditelor ipotecare.

Cresterea ritmului investitiilor va continua atat timp cat economia globala va ramane puternica, apetitul pentru risc se va mentine la cote inalte si resursele de finantare vor fi abundente, potrivit IIF, grup ce reprezinta interesele unui numar de banci comerciale si de investitii.

Pentru a se proteja impotriva eventualelor turbulente ale pietei, economiile in curs de dezvoltare ar trebui sa aplice politici coerente, reforme structurale si o extindere a pietelor interne, a recomandat IIF. "Chiar daca nu sunt sanse mari ca aceste riscuri sa se materializeze, responsabilii politici ar trebui sa aplice politici macroeconomice prudente si sa revigoreze reformele structurale", a afirmat organizatia economica potrivit NewsIn.

Institutul International de Finante este o asociatie globala de institutii financiare cu peste 360 de membri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri