Reducerea contributiilor la serviciul de asigurari sociala platite de catre angajatori si finantarea unor beneficii mai degraba prin fiscalitate generala decat prin contributii sociale sunt reformele recente ale sistemului de securitate sociala din Romania, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale.
"Dat fiind faptul ca reducerile se refera doar la contributiile platite de catre angajator un efect suplimentar al reformei va fi o distributie mai echilibrata a contributiilor intre angajator si angajat", se precizeaza in raportul "Fiscal Policy and Economic Growth" al Bancii Mondiale.

"Concret, estimam ca in 2007 vor scadea cu 3,25% fata de 2005 contributiile sociale facute de catre angajatori. Reducerea rezulta din scaderea cu 2,25% a contributiilor sociale pentru pensii, cu 0,25% a platii pentru asigurarile de sanatate si, respectiv cu 0,75% a asigurarii pentru somaj", potrivit aceluiasi raport.

In Romania, contributia angajatorului la serviciul de asigurare sociala va cobori la 28,5%, dar contributia angajatului la acelasi serviciu va ramane la nivelul de 17% din venitul brut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri