Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 8,8% in mai fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul avansului puternic inregistrat in industria prelucratoare si din cea extractiva, care au compensat declinul din sectorul energetic, arata datele publicate de Statisitca.
Avansul afacerilor din industrie din a cincea luna a acestui an este superior celui inregistrat in luna aprilie, cand volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 7,9% comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent. Totusi, cresterea afacerilor industriale se mentine in mai sub media primelor cinci luni ale acestui an, cu un avans de 16,2% fata de acelasi interval al anului trecut.

In luna mai, cifra de afaceri din industrie a fost sustinuta de afacerile din industria prelucratoare, cu un avans de 10,4% fata de mai 2006, si de industria extractiva, cu afaceri in crestere cu 7,8%. Industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere cu 5,2%, arata datele INS.

Cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in luna mai in industria bunurilor de capital - de 17,9% fata de mai 2006, in industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,5%) si in industria bunurilor de uz curent (+11,1%). Afacerile din industria energetica au inregistrat in schimb o scadere cu 8%.

In primele cinci luni ale anului, cifra de afaceri din industria prelucratoare a urcat cu 20,9% fata de acelasi interval din 2006, in timp ce afacerile din industria extractiva au urcat cu 4,3%, iar cele din industria energiei electrice si termice, gaze si apa au inregistrat o scadere cu 8,4%, arata datele Institutului National de Statisitica (INS).

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in primele cinci luni in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 30,4%, in industria bunurilor de capital (+29,8%) si in industria bunurilor intermediare (+24,8%). in schimb, afacerile din industria energetica a inregistrat o scadere cu 11,1% in primele cinci luni ale acestui an fata de intervalul ianuarie - mai 2006.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri