Agentia Nationala de Administrare Fiscala vrea sa extinda sistemul de declarare fiscala on-line, aplicat in prezent in Bucuresti si Ilfov, in alte zece judete: Bacau, Bihor, Brasov, Braila,Cluj, Iasi, Olt, Sibiu, Timis si Valcea, potrivit unui proiect de ordin al ministrului economiei si finantelor.
Incepand din 15 aprilie 2007, firmele din Bucuresti si Ilfov pot depune declaratiile privind obligatiile de plata la buget, in forma electronica in sistem on-line. Programul este adresat contribuabililor persoane juridice si urmeaza sa fie extins la nivel national.

Pentru a putea face declararea obligatiilor fiscale on-line, firmele trebuie sa obtina mai intai un certificat digital de identificare fiscala pentru a accesa sistemul electronic. Certificatul se acorda gratuit si poate fi folosit doar pentru depunerea declaratiilor, iar reglementarile sunt similare semnaturii electronice. Pentru a primi certificatul digital, agentii economici trebuie sa se prezinte la administratiile financiare pentru a face dovada identitatii.

Declaratiile care pot fi depuse on-line vizeaza obligatii la bugetul general consolidat, impozitul pe profit, TVA, decontul de TVA si cel pentru accize.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri